'BERICHTEN VAN HET LAND'

Bericht van het land  

week 2
Het is bij ons een traditie geworden om op oudjaarsdag de teeltplanning te maken voor het komende jaar. We nemen dan alle groenten die we telen door en kijken of we het komende jaar zo blijft of dat we iets gaan veranderen. Zo zijn er elk jaar veranderingen op basis van onze ervaring en van wat we horen van al onze klanten. 
Na de planning te hebben gemaakt moeten we het dan nog uitwerken. Planten, zaden en pootgoed uitrekenen en bestellen. Dat gaan we nu nog doen. Mocht u nog tips of wensen hebben voor het komende seizoen , dan kunt u die nog aan ons mailen. We kijken dan wat we daarmee kunnen doen.

week 3
Heeft u het ook gemerkt? In de avond wordt het langzaam een klein beetje later donker. Dat vinden we fijn. Ook hoorden we vanmorgen, toen het net licht begon te worden een merel uit gebreid zingen in onze kastanjeboom.
Wij zijn dan nu ook met de volgende stap van de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen bezig. We hebben de eerste bestelling voor zaad en planten gedaan. Extra aspergeplanten en nog wat nieuwe soorten aardappelen om te testen. Het is leuk om nieuwe soorten te testen op ons land. Hoe is de smaak en de opbrengst t.o.v. de soorten die we nu gewend zijn om te telen. Zo blijven we scherp en wie weet voldoen die andere rassen nog beter aan de omstandigheden.
We hebben, met het voorjaar in het verschiet, ook al de eerste opruim klus gedaan op het land. Angelique en Ellen hebben afgelopen week een begin gemaakt om de rabarber weer de ruimte te geven.
We hebben ook afstand genomen van onze oude, en geliefde, kleine rode trekker. Bij die trekker was het nodig om flinke reparaties te laten doen en dus hebben we die trekker, na wikken en wegen, ingeruild voor een nieuwe kleine trekker voor het lichte werk. Deze trekker werkt soepeler en schoner en stiller. We hebben er vast weer jaren veel plezier van. 

week 7
Op het land is de storm en is het guur, vandaar ook een bericht over werk in de schuur. Deze tijd is ook de tijd om onze machines na te kijken. Nu nemen we de bijvoorbeeld onze zaaimachine onderhanden. Hij wordt schoongemaakt en waar nodig worden er onderdelen vervangen. Omdat de zaaimachine inmiddels 20 jaar  wordt gebruikt, en toen als 2e hands gekocht, zat het soms goed vast. Maar het is gelukt. Jippie.
Vorige week de laatste prei in de abonnementen. Deze week de laatste pastinaak en ook voor de spruiten komt het eind in zicht. De spruiten hebben iets meer gele blaadjes en zijn ook minder fris groen van kleur. Iets fletser als u goed kijkt, maar we vinden ze nog goed smaken.