'BERICHTEN VAN HET LAND'

week 9
Zou het er echt van komen? De komende tijd lijkt er droger weer opkomst. We kunnen dan uit gaan zien naar de eerste stappen op het land. Afhankelijk van welk weer er  komt en of het land goed kan drogen, verwachten we toch wel dat het 2 weken droog weer moet zijn voor dat we die eerste stappen echt kunnen gaan zetten. Die stappen zijn; mest brengen, mest uitrijden en inwerken.
Wordt dus vervolgd

week 10
Ook bericht uit de tunnelkas van 't Groene Spoor in Rossum. Het was deze winter een moeilijke tijd voor de winterpostelein. Weinig zon in een tijd met toch al korte dagen. Ook via de groothandel was het heel wisselend met het aanbod van deze winterse bladgroente. Nu de dagen langer worden en er daar bovenop ook nog weer meer zon is wil de winterpostelein wel groeien. Dus deze week nog een keer lekkere groene salade groente uit de tunnelkassen van 't Groene Spoor in Rossum. Over een paar weken zal de winterpostelein ook weer gaan bloeien. Dan wordt ze minder mals.

week 11
Er zijn 2 inschattingen uitgekomen.
De eerste is dat we 3 keer een kleine groep Kraanvogels hebben gezien. Dat was afgelopen vrijdag aan het eind van de middag. Heel mooi om te zien en te horen. De groep die we het eerste zagen had zichtbaar moeite met de oosten wind.
Ook is het, op Vrijdag en Zaterdag, gelukt om de resten van de boerenkool, spruiten en resten van groenbemester gewassen met de klepelmaaier klein te maaien. Tijdens dat maaien kwam er een groep Kraanvogels over. Tijd om even te stoppen met maaien om ervan te genieten en het geluid te horen. Ook vanaf de trekker heeft Maarten de eerste Witte Kwikstaart op de akker zien scharrelen. Voor ons een teken van de lente die in aantocht is.
Tot zover de vogel berichten.

Geitenmest.
Afgelopen Donderdag zijn we op een biologische geitenhouderij gaan kijken voor vaste stalmest voor de bemesting van onze akkers. We hebben kunnen afspreken om daar de mest te kopen. We gaan kijken of we nog gras voor de geiten van dat bedrijf kunnen telen. Een kleine kringloop in de regio.
Nu is het uitzoeken door wie we de mest laten verspreiden over de akker en wanneer.
Als het droog blijft gaan we proberen dat op Vrijdag 15 Maart te doen. Voor het mest verhaal; wordt vervolgt.