'BERICHTEN VAN HET LAND'

Bericht van het land  

week 22
Jippie! De peulenpluk is begonnen. Vanaf nu doen we de komende weken niet meer alleen aan sport maar aan topsport. Tijdens de pluk van de peulen, doperwten en capucijners die de komende weken allemaal zullen komen is het alle hands aan dek. Niet alleen omdat het plukken erg arbeidsintensief is maar omdat we daarnaast natuurlijk ook volop aan het oogsten en schoffelen en wieden en planten en zaaien en afweeg en inpakwerk hebben. Vanaf nu is het dus om de dag plukken en soms elke dag als de temperaturen hoger worden en de vruchten sneller rijpen.. U kunt ze, als eerste de peulen, dus in ieder geval in ons winkeltje kopen deze week en vanaf volgende week ook zeker in de webwinkel en grote kans dat ze in de pakketten gaan!

week 23
In de afgelopen 2 weken heeft Angelique 1 voor 1 weer onze 4 schapen geschoren/geknipt. Floor, Fiona, Hidde en Hanne zien er nu weer heel anders uit nu ze zoveel kilo's wol kwijt zijn. Altijd weer een pittige maar hele mooie klus om te doen. Zeker als het schaap rustig blijft is het prachtig om te doen. Het geluid van de knipschaar en de mooie rijpe wol, net alsof je door boter gaat. Met als kado prachtige vachten, dus als er iemand belangstelling heeft dan zijn ze te koop!
(Angelique) 

Om de dag plukken we nu weer onze peulen. U kunt er in onze abonnementen deze week van genieten. Het 1e zaaisel kapucijners staat nu vol in bloei. De doperwten, die sneller bloeien en vrucht zetten, beginnen al dikker te worden. Wat een rijkdom en hoe mooi zijn deze groentegewassen.

week 25
Wat een groeizaam weer. Voldoende regen en zon en lange daglengte zijn het recept voor goede groei. We kunnen dus ook veel mooie en lekkere groenten oogsten. Keerzijde is dat ook het onkruid heel goed kan groeien. Dus op alle plekken zijn we aan het werk op onze mooie akker. Zaaien en planten. Oogsten. Schoffelen en wieden. Voor elk wat wils, want is de ene medewerker het liefst aan het wieden de ander heeft voorkeur voor schoffelen. De oogst gaat natuurlijk eerst voor. Dat is een klus voor in de ochtend voordat het te warm is en zo heeft u de (blad)groenten dag vers in huis. In de ochtend geoogst en 's middags bij u thuis.
Deze week niet alleen veel eigen groente, maar ook de rode bessen zijn van eigen teelt. De bessenstruiken hingen weer lekker vol dus voldoende voor 1 keer in de fruit-abonnementen.