'BERICHTEN VAN HET LAND'

Bericht van het land  

week 32
Onze aardappelen zijn allemaal geoogst. Kijk voor de soorten in onze webwinkel. Hier kunt u de bijzondere en lekkere aardappelen bestellen. Ook Jan Nijmeijer van Het Groene Spoor heeft een begin gemaakt met de oogst van de aardappelen die Yvo, van Bietenrood, eerder dit jaar heeft gepoot. Het gaat om de soorten Alouette en Vitabella. Dit zijn zgn robuuste soorten die goed geschikt zijn voor de biologische teelt omdat ze niet gevoelig zijn voor de aardappelschimmel phytophthora. Alouette is een kruimige soort met een rode schil en Vitabella is een vast kokende soort. Beide kunt u in onze webwinkel bestellen, maar u kunt ook een aardappel-abonnement nemen per 2 kg per week. De prijs is op dit moment € 3,90/ 2 kilo

week 33
Elk jaar schrijven we er waarschijnlijk wel over; het land staat vol met heerlijke en mooie groenten. Groenten die oogstbaar zijn en die u nu in onze webwinkel en groente-abonnementen vindt. Ook groenten die nog even of nog langer moeten groeien voor we ze gaan oogsten, zoals knolselderij, pompoen en bijvoorbeeld rode kool en spruiten. We zitten dus midden in de zomer en toch is de laatste sla voor dit seizoen alweer geplant en zien we dat de groei van de groenten al weer iets minder snel gaat. We vinden dat altijd weer een apart moment.
In de tunnelkassen in Rossum doen nu de paprika's en tomaten het goed, terwijl de komkommers en de aubergines over hun top heen zijn. Als die worden opgeruimd komt er plaats voor bijvoorbeeld een nateelt van veldsla.

week 34
Even weer wat waarnemingen van de natuur op en boven ons land. Vorige week Donderdag middag hoorde en zagen we 2 raven over vliegen. Het mooie rauwe geluid was meteen herkenbaar. Daarnaast, zie foto, hebben we dit jaar in de jonge venkel planten, niet 1, niet 2, niet 3 en niet 4 , maar 5 rupsen geteld van de Koninginnenpage. Zo mooi. Zulke felle kleuren en toch kijk je er zo overheen. Nog een paar dagen....en dan reizen we naar Frankrijk. We kunnen de tuinderij dan met een gerust hart overlaten aan Rianne, Jeanette, Emiele, Josefien, Willy en Ellen. En de tunnelkassen in Rossum worden gedaan door nog een Maarten, Jan en Marijke. Voor de schapen Mieke als achterwacht. 
Het is heel mooi en fijn dat we zulke goede mensen achter de hand hebben zodat we deze vakantie kunnen vieren. Natuurlijk zijn we nu nog allerlei dingen aan het voorbereiden. De bouwvoor/bovenlaag is weer mooi aan het opdrogen, dus kunnen we nog goed schoffelen en andere bewerkingen doen.