Minder dan 30 plantensoorten leveren95 % van al het voedsel op de wereld. In de afgelopen honderd jaar zijn 250.000 plantensoorten verloren gegaan.
 Sinds begin van de 20 e eeuw heeft Amerika 93 % van zijn landbouwproducten zien verdwijnen, in Europa is dat bijna 85 %.Bonte bonen

 

 

 

 

Nieuws over de Groentekraam  aan de Ellenweg
We hebben vandaag, Dinsdag 1 November, allebei positief getest op Covid-19. Balen. We zijn niet erg ziek, maar wel grieperig. We willen graag zorgvuldig zijn. Daarom hebben we besloten dat de groente kraam later open gaat. De groentekraam is dan open van 13:00u tot 18:00u.
Wij zijn dan klaar met de abonnementen. Zo beperken we contacten tot het minimum. Dus voor alle duidelijkheid : De levering van de abonnementen kunnen we door laten gaan.

Pompoen-oogst-feest
Misschien hebben sommige van u er al aan gedacht. Wanneer zijn er weer pompoenen? Of zou er dit jaar weer een gezamenlijke pompoen oogst zijn?
Om met dat laatste te beginnen, het antwoord is ;Ja. We weten nu nog niet precies welke dag, maar we denken Zaterdag 3 September of de Zaterdag daarop 10 September. We kijken het de komende week nog even aan. Om de pompoenen na de oogst zo goed mogelijk te kunnen bewaren is het belangrijk dat ze goed zijn afgerijpt. Die rijping is wel al goed begonnen, maar het is dus de vraag of het beter is om 2 of 3 weken te wachten. In ieder geval kunt u de 2 Zaterdagen op schrijven. We houden u op de hoogte. Ook over tijden en het hoe en wat van het pompoen-oogst-feest.

"De Groentekraam van Tuinderij De Witte Raaf" is op ons erf aan de Ellenweg 7. De regenboog-vredes-vlag hangt aan het bord bij de oprit. In de werkschuur vindt u linksachterin de groentekraam waar u zelf kunt kiezen en betalen. De groentes zijn per stuk of afgewogen in zakjes en de prijzen staan erboven of onder beschreven.

Elke woensdag en vrijdag kunt u kiezen uit een ruim aanbod biologische groenten van de Witte Raaf. Om een mooi assortiment te hebben kopen we biologische groenten en fruit in van collega's uit Twente en van de biologische groothandel. U kunt er terecht elke woensdag en vrijdag van 10u -18u.Welkom en geniet van de verse groenten.

Witte Raaf

Er dansen twee raven over Singraven
Vol passie voor een leven als tuinder
Wat ze de aarde en de mens geven
Is met liefde elk seizoen gegeven

Mest ploeg schoffel
Plant leg poot zaai
Pluk snij rooi trek

Verwonder Bewonder

Wat daar allemaal kruipt blijft kruipen
Wat daar vliegt blijft vliegen
Wat daar loopt loopt
Wat vlindert vlindert
Woelt woelt

Verwonder Bewonder

Hoe de natuur geeft en neemt
Vervult met geuren, kleuren, geluiden, gevoelens en gedachten
Vanuit het hart, de grond, het bos en uit de lucht
De mens werkt, bewerkt en verwerkt

Prei peen pompoen
Erwt sla kool biet
Boon lof ui mais

Verwonder Bewonder

Wat er op mijn bord ligt
van de wonderschone Es

Jeannette Hoogenboom
Intervocaal; moestuinprojekt 17 juni 2018