De groente en /of het fruit voor deze recepten

vindt je in onze webwinkel



Nodig:

  • 500 gram broccoli
  • 1 grote uitje
  • 2 Liter water
  • 3 bouillonblokjes
  • geraspte kaas
  • boter
  • peper en zout,
  • smaakmaker naar keus bv wostherchiresaus of nootmuskaat


Tip:
De stelen kunnen in kleinere stukjes mee. Evt de dikkere delen afschillen.Zo worden ze samen met de rest gaar en hoeft er niets weggegooit.

 

terug>>

Broccolisoep geratineerd met kaas

Was en snij de broccoli in roosjes.( bewaar wat kleine roosjes die je appart even kort beetgaar kookt)  Smelt de boter in een soeppan en fruit er het gesnipperde uitje en de broccoli wat in aan. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat alles met het deksel op de pan 15 minuutjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout en mix de soep. breng naar keuze op smaak. Schenk de soep in kommen en strooi geraspte kaas over de soep. Plaats een roosje op/in de kaas zodat het blijft drijven. Gratineer in de oven en dien heet op met wat brood en een salade.