De groente en /of het fruit voor deze recepten vindt je in onze webwinkel




Nodig :

  •  150 g  blauwbessen
  •  150 g  aardbeien
  •  5 plakjes cake
  •  3 eetlepels  aardbeienconfituur
  •  50 g  amandelschilfers
  •  2 eetlepels cognac
  •  2 cl sherry (droog)
  •  7.5 dl room
  •  1 zakje vanillesuiker
  •  40 g  pistachenoten (gepeld)

Blauwebessen en aardbeiencake



De cake in kleine blokjes snijden en daarmee de bodem van een mooie serveerkom bedekken. Met aardbeienjam bestrijken en bestrooien met de rest van de cake en de amandelschilfers. Bedruipen met cognac en sherry en daarover de rijpe, kleingesneden aardbeien en blauwe bessen verdelen.
De verse room met de vanillesuiker stijfkloppen en over de vruchten en de cake verdelen. Rondom garneren met stukjes apart gehouden aardbei, blauwe bessen, toefjes slagroom en pistachenootjes. Een paar uur laten opstijven in de koelkast.

terug>>