De groente en /of het fruit voor deze recepten vindt je in onze webwinkel



Nodig:


  • 1 (rode) ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr geschilde kruimig kokenden aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ± 450 gr gedopte bonen tuinbonen
  • 8 dl groentebouillon (van tablet)
  • 1 dl volle of Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel gehakte munt (vers of uit de diepvries) of 1 theelepel gedroogde munt

Tip:

  • In plaats van tuinbonen is broccoli of knolselderij ook heel lekker.
  • Schep in plaats van yoghurt blokjes feta door de soep.

Tuinbonen- aardappelsoep

Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de geschilde aardappels in blokjes.Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook 2 minuten.Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze 5 minuten mee.Voeg de tuinbonen toe en giet de bouillon erbij.Kook zachtjes 20 minuten. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.Verdun de soep zonodig met een extra scheutje water.Serveer in grote soepkommen, schep er wat yoghurt op en garneer met munt.

terug>>