De groente en /of het fruit voor deze recepten vindt je in onze webwinkel





Nodig:


  • 1 bos bieten met loof
  • 2 a 3 teentjes knoflook
  • 200 gram fetakaas (liefst schapenfeta, die is het lekkerst)
  • (nieuwe ) aardappels


tip:
Mocht het loof niet meer zo mooi zijn, dat is maar een korte periode in de vroege zomer zo, dan kun je het gerecht ook goed met alleen de bietjes maken.

Bosbiet met Fetakaas en bietenloof

 
Snijd van de bieten de steeltjes eraf. Kook eerst de bieten in ongeveer 10-15 minuten gaar. Het is lekker als er nog wat bite aanzit dus niet te lang. Deze bieten kun je immers ook rauw eten.
 Laat ze wat afkoelen. De bladeren en steeltjes wassen en in stukjes snijden. Maak de bieten schoon door het velletje eraf te halen. Dit gaat erg gemakkelijk. Snijd de bieten in stukjes en de feta ook in blokjes.
 Verhit in een pan wat olie en fruit hierin de fijngesnipperde knoflook. Voeg de bladeren en steeltjes toe en laat het even smoren. Voeg de bieten en fetakaas toe en verwarm het geheel.
Heerlijk met gebakken (nieuwe) aardappeltjes.

terug>>