De groente en /of het fruit voor deze recepten vindt je in onze webwinkel




  • 5 wortels
  • 1 ui
  • 1 grote aardappel
  • 1 kippenfilet (150 gram)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 eetlepels witte roux
  •  boter, peper en zout


Tip:
Deze soep kan ook zonder het vlees.

Wortelsoep

Schil de wortels en was ze. Snijd drie wortels in gelijke stukken en de andere twee in fijne schijfjes. Schil en was ook de aardappel en snijd die in grote stukken.Snipper de ui en stoof hem samen met de stukken wortel en aardappel in wat boter. Giet er een liter water over en doe er het bouillonblokje bij. Kruid met peper en zout en laat alles pruttelen tot de groentes gaar zijn.Snijd de kippenfilet in blokjes en bak die in de boter. Blancheer de wortelschijfjes een vijftal minuutjes in kokend water.Haal de soep van het vuur en mix ze. Breng de soep daarna weer aan de kook en roer er de roux onder tot je een smeuïge soep verkrijgt.
Verdeel de wortelschijfjes en kip over de borden en lepel de soep op.


terug>>