pastei met bietjes en hazelnoten (2 pers)

 350 g bieten
 2 sjalotten
 70 g volkorenmeel
 75 g hazelnoten, fijngehakt
 11/2 dl melk of room
 1 eetl. zonnebloemolie
 een mespunt koriander
 peper en zout

 

Bereidingswijze:
 Was en schil de rauwe bieten en rasp ze fijn. Snipper de sjalotten en meng ze met de overige ingrediënten door de bietjes. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak de schotel in een voorverwarmde oven ongeveer een uur op 180ºC (eerst een half uur afgedekt en dan ongeveer een half uur zonder deksel). Ook lekker met rozijnen erdoor. Serveer met rijst en een salade.

 

terug>>
worteltjes met blauwe kaas (2 pers.)
 400 g wortels
 1 (rode) ui
 80 g stevige blauwe kaas

 Schrap de wortels en snijd ze in plakken. Kook of roerbak ze beetgaar. Fruit de (rode) ui in een klein beetje olijfolie. Meng de ui met de wortels en verkruimel er vlak voor het opdienen de blauwe kaas erover. Laat het met dichte deksel op een klein vuur heel even smelten.