pastei met bietjes en hazelnoten (2 pers)
350 g bieten
2 sjalotten
70 g volkorenmeel
75 g hazelnoten, fijngehakt
11/2 dl melk of room
1 eetl. zonnebloemolie
een mespunt koriander
peper en zout
Bereidingswijze:
Was en schil de rauwe bieten en rasp ze fijn. Snipper de sjalotten en meng ze met de overige ingrediënten door de bietjes. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak de schotel in een voorverwarmde oven ongeveer een uur op 180ºC (eerst een half uur afgedekt en dan ongeveer een half uur zonder deksel). Ook lekker met rozijnen erdoor. Serveer met rijst en een salade.
terug>>
worteltjes met blauwe kaas (2 pers.)
400 g wortels
1 (rode) ui
80 g stevige blauwe kaas
Schrap de wortels en snijd ze in plakken. Kook of roerbak ze beetgaar. Fruit de (rode) ui in een klein beetje olijfolie. Meng de ui met de wortels en verkruimel er vlak voor het opdienen de blauwe kaas erover. Laat het met dichte deksel op een klein vuur heel even smelten.