Bewaren


Cherimoya's zijn slechts beperkt houdbaar en moeten onmiddellijk na aankomst geconsumeerd worden. Onrijpe vruchten mogen op kamertemperatuur een paar dagen verder rijpen.na circa 3 dagen rijp. Keer ze af en toe. Bewaar cherimoya's nooit in de koelkast. Lichte schilbeschadiging kunnen voorkomen, maar is niet erg

 

Tip:

Met een beetje citroensap besprenkeld is het vruchtvlees minder zoet van smaak.


terug>>




cherimoya

De cherimoya, of custardappel, is een hartvormige vrucht met een groen-bruine schil. De schil voelt leerachtig aan en heeft een geschubd patroon. Het is een subtropische vrucht met wit en roomachtig vrucht-vlees dat zoet smaakt en enigszins doet denken aan aardbeien, banaan en ananas.

De cherimoya is heerlijk om uit de hand te eten en kan ook goed worden verwerkt in bijvoorbeeld fruitsalades of een toetje met yoghurt of kwark. Snijd de vrucht in de lengte doormidden, verwijder de pitten en lepel het vruchtvlees uit of snijd het los.
De zwarte pitten in het vruchtvlees en de geschubde schil zijn niet eetbaar.