De groente en /of het fruit voor deze recepten vindt je in onze webwinkel

 

 

Nodig:

  • 1 kg tomaten
  •  7 dl groentenbouillon
  •  1 ui
  •  2 dl room
  •  zout , peper
  •  basilicum
  •  olijfolie
  •  100 gr korte pasta (farfalline, fusilli, anelli of in stukjes gebroken bucatini)

Tip:

Extra lekker, extra versiert

Lepel er een lepel opgeklopte room op en besprenkel met een scheutje olijfolie of ongeklopte room in een krul er doorheen of strooi er wat geraspte kaas op.

terug>>

Tomatensoep met verse basilicum

Pel de ui en hak hem grof. Snijd de tomaten in blokjes.  Bak de ui en de tomaten enkele minuten in de olijfolie.  Voeg de helft van de bouillon toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 20 minuten koken. Voeg er op het einde wat basilicum bij. Vers is heerlijk, droog kan natuurlijk ook, dan kan het iets eerder erbij. Haal de soep van het vuur en pureer ze door een groentenzeef of met de staafmixer.
Zet de soep terug op het vuur en doe er de andere helft van de bouillon en de pasta bij.  Kruid met peper en zout.  Breng opnieuw aan de kook en lat op een zacht vuur nog eens 10 minuten (of de tijd die nodig is om de pasta beetgaar te koken) koken.
Schep de soep in een glazen schaal of bv direct op de borden en versier met basilicumblaadjes .