Vervolg de wonderen der boerenkool                                               terug>>

Als ik verder mijn mond hou tenminste, en alleen maar de recepten geef. Met een’ bericht van het land’ erbij kunt u in de keuken aan de gang totdat onze dochters Kyra
 en Nina het erf hier verlaten om zelf te gaan koken.
  En hierbij zijn niet eens alle gestampte versies met diverse vleessoorten meegerekend. Niet te versmaden, maar als u behoefte heeft aan variatie binnen het vlees kunt u het beste bij uw slager te raden gaan. Trouwens, Oldenzaal, klein provinciestadje, heeft sinds
kort een biologische slager !
 Bent u al nieuwschierig wat er met boerenkool allemaal kan? Je kan beter vragen wat er niet mee kan en dat is ook maar subjectief. Elke hoek van de wereld heeft zo zijn eigen creatieve ideeen over culinaire mogelijkheden. Ik ben altijd in om eens iets te proberen wat ik nog niet ken, maar voor boerenkoolsoep heb ik toch echt een enthousiaste kok nodig die me zou kunnen verleiden om een hapje te proeven....  Maar ik
zeg nooit nee, dus als iemand me een recept, natuurlijk met positieve ervaring mailt, ga ik overstag en zal ook dat eens proberen.
 Op het land ben ik elke winter weer blij met boerenkool. Het staat er
zo vier bij en nu de anderen een voor een het veld ruimen krijgt het eindelijk de kans te pronken met z’n ruige krullebol. Volle planten die nu pas echt tot hun recht komen. Het is jammer dat we in deze tijd juist de informatiekraam-spullen minder uit de kast pakken, want als decoratie doet het wonderen. Maar nu aan de slag, hier de eerste van vele.


terug>>