De groente en /of het fruit voor deze recepten vindt je in onze webwinkel



  • Restaurants  verwerken de paarsedappel vaak tot puree: Op die manier komt de smaak goed tot zijn recht en kunnen er allerlei vormen mee gemaakt worden.
  • Ook kunnen ze na het koken in dunne plakjes gesneden worden om die daarna te frituren of te bakken. In gefrituurde of gebakken toestand komt de karakteristieke structuur van de paarseaardappel het best tot zijn recht.
  • Ze beschiken in iedere toestand, gekookt, gebakken, gepureerd of gefrituurd, over een hoge decoratieve waarde.

Onze Specials smaken heel speciaal. Vergeten rassen opnieuw op Singraven


Onze special Valvi is een donkerpaars krieltje.  De smaak is echt als een aardappel, zij het ietsje zoeter en nootachtiger dan de gewone. Maar het is natuurlijk vooral de paarse kleur die hem spectaculair maakt.

Het is een redelijk vastkokende aardappel, bij uitstek geschikt voor gerechten waarin hij mooi heel moet blijven, zoals in een aardappelsalade. Maar ook erg leuk in de puree, dan wordt ‘ie prachtig lila. Net Fruitella.

Hoe zat het ook alweer met de aardappels? De Spanjaarden ontdekten ze in de 16e eeuw tijdens hun verovering van het Inca-rijk en introduceerden ze vervolgens in Europa. Deze appel is een oud ras en nog nauw verwant aan de oorspronkelijke rassen uit Peru. De import komt voornamelijk uit Frankrijk, maar inmiddels wordt er ook op kleine schaal geteeld in Zeeland.

terug>>