De groente en /of het fruit voor deze recepten vindt je in onze webwinkel



Nodig:

  • stukje gemberwortel van ca. 3 cm
  • 1 limoen of citroen
  • 1 liter visbouillon
  • 4 bosuitjes
  • 200 gr tilapiafilet
  • 2 eetlepels Thaise vissaus  of sojasaus
  • ± 150 gr gedopte verse doperwten ( ± 300-400 g doperwten)
  • 125 gr mihoen
  • 1 eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries)

Tips:

  • Vervang de de doperwten door peultjes, de tilapia eens door roodbaars, zalmforel of garnalen, 
  • De soep wordt extra pittig als u er een in stukjes gesneden rode peper aan toevoegt.
  • De gemberwortel kan ook vervangen worden door een 1⁄2 theelepel gemberpoeder.

Thaise visbouillon met verse doperwten

4 pers.
Rasp of hak de geschilde gemberwortel fijn. Boen de limoen of citroen schoon onder heet water en rasp 2 theelepels van de schil. Pers de vrucht. Voeg gember, citroen rasp, de helft van het citroensap en de vissaus bij de visbouillon, verwarm dit en laat het 10 minuten trekken. Snijd de bosuitjes in schuine reepjes. Verdeel de tilapiafilet in smalle repen en sprenkel er citroensap over. Zeef de bouillon. Breng de gezeefde bouillon aan de kook, voeg de doperwten en bosuitjes toe en kook 3 minuten. Voeg de vis en de mihoen toe en laat deze tegen de kook aan 4 minuten garen. Bestrooi de soep voor het serveren met koriander.

terug>>