De groente en /of het fruit voor deze recepten vindt je in onze webwinkel



Nodig:


  • Verse spinazie
  • 2 plakjes rauwe ham
  • 4 eieren
  • 50 gr geraspte extra belegen kaas 
  • 20 gr boter 
  • 8 lapjes diepvries bladerdeeg (10 x 10 cm)

Bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes  ei


Blanceer of stoom de spinazie en laat ze uitlekken. Knijp het vocht uit de spinazie en snijd het heel grof. Snijd de plakken ham in stukjes. Klop 2 eieren los. Meng spinazie, ham, eieren en kaas door elkaar. 2. Smeer de binnenkant van 8 soufflébakjes (Ø 8 cm) in met boter.3. Laat de deeglapjes ontdooien en rol ze nog iets dunner uit tot een formaat van ca. 12x12 cm.  4. Verwarm de oven voor op 220°C.5. Kook de overige 2 eieren in circa 8 minuten hard, pel ze en hak ze fijn.6. Leg in elk soufflébakje een lapje bladerdeeg. Knip de punten met een schaar af, zodat er een ronde vorm ontstaat.  7. Vul het deeg met het spinaziemengsel. Zet de bakjes circa 20 minuten in de oven.  8. Schep voorzichtig de spinazie- nestjes uit de bakjes. Garneer de nestjes met de fijngehakte eieren.

terug>>