De groente en /of het fruit voor deze recepten vindt je in onze webwinkel



Nodig:

  • 4 stuks goudreinetten
  • 300 gram bloem
  • 180 gram roomboter
  • 125 gram basterdsuiker
  • 1 stuks losgeklopt ei
  • 1 snufje zout
  • 100 gram rozijnen
  • 1 a 1.5 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel poedersuiker
  • evt 1 theelepel citroensap
  • Springvorm 20 cm.

Tip:

Voor een meer gesloten bovenkant van de appeltaart, iets meer deeg maken.

terug>>

 

Grootmoeders appeltaart

(6-8 pers.)

Geen enkel ander ras bevat zoveel vitamine C !
Verwarm de oven voor op 200 graden. Wel de rozijnen in lauw water. Doe de bloem, basterdsuiker, zout en de helft van het losgeklopt ei in een kom. Snijd de boter in blokjes en mix alles met kneedhaken tot het kruimelig is. Doe 2/3 van de mix in de springvorm en druk stevig aan (aan de rand ongeveer 2 cm hoog). De rest met een deegroller uitrollen tot een plak van ongeveer een halve cm dik. De appels in stukjes snijden en in een kom doen. evt. besprenkelen met citroensap en bestrooi daarna met kaneelpoeder en poedersuiker. Even lekker door elkaar husselen. Laat de rozijnen uitlekken en voeg ze aan de appels toe. Gehele mix in de taartvorm verdelen. Snijd de plak deeg in strookjes en maak een mooi ruitjespatroon over de taart en doe strookjes langs de rand. Kwast losgeklopt ei over het ruitjespatroon voor de glans. 3/4 uur ,onder in de oven. Evt afdekken als de taart te donker wordt, hij heeft veel onderwarmte nodig.