De groente en /of het fruit voor deze recepten vindt je in onze webwinkel

 

Nodig

  • 750 gram spruitjes
  • 3 bananen
  • zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel geraspte kokos 
  • 100 gram geraspte kaas

Tip:

Kies je voor de mooie  bananenbootjes dan kun je diverse manieren bedenken om die recht op te zetten.
Neem bv een plakje banaan of iets anders om de bootjes te steunen. Een blaadje sla kan ook. Of wat je maar ook kan verzinnen. Heb je kinderen dan kun je bv ook cocktailprikkers gebruiken bij wijze van roeispanen. Zo maak je de maaltijd tot een kinderfeest waar je zelf ook nog veel plezier aan kan beleven. Maar grote mensen lusten vast ook wel kabouterkooltjes op deze wijze.

 

Kabouterkooltjes met banaan


Zet een pan met weinig water op voor de spruitjes.Maak de spruitjes schoon en snijd de gepelde banaan in plakjes.kook de spruitjes met een mespuntje zout 5 minuten zodat ze nog knapperig zijn. Giet ze vervolgens af.verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes banaan hierin lichtbruin.Schep regelmatig om.Voeg de gekookte spruitjes toe en bak het geheel nog een aantal minuten door.Strooi er voor het serveren geraspte kaas en kokos over.

Je kan het gerecht gewoon op een bord leggen, of fraai opdienen in de bananenschil. Maak de bananen zorgvuldig leeg door de plakjes los te snijden en zo uit de schil te lichten. En zorg dan dat de bananen rechtop kunnen staan. Kies voor je begint je servies uit wat hier voor geschikt kan zijn. Of prik een vorkje horizontaal in de banaan om die zo op het bord te steunen en rechtop te houden op het bord

Lees meer bij de tip

terug>>