De groente en /of het fruit voor deze recepten vindt je in onze webwinkel




Nodig:

 

  • 1 winterpeen (ca. 200 g)
  •  1 prei - 2 stengels bleekselderij
  • 1 pot vleesfond
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • mespunt gemalen foelie
  • 1 kruidenbouillontablet
  •  4 takjes peterselie
  • 3 el medium dry sherry
  • 1 tl citroensap
  •  zout/peper

Tip:
In glazen kommen komt de soep extra tot haar recht.

terug>>

Heldere groentesoep


Heldere groentesoep, krachtig en mooi om te zien.
De basis is een krachtige en smaakvolle boullion, de groente kan naar keuze, passend bij het seizoen.
Groenekool is een groente die niet zo gebruikelijk is en soms wat onwennigheid oproept. Snij -niet te kleine- repen in de heldere soep en geniet niet alleen van de kruidige smaak, maar ook van het mooie geribbelde blad, wat mooi te zien is in deze soep. Een heel simpele en bijzondere wijze om de groenekool eer aan te doen.

Maak de soep op je eigen wijze of volgens dit recept.

De helft van de winterpeen, prei, bleekselderij en paprika in grove stukken snijden. De andere helft in mooie reepjes snijden. Peterselie fijnknippen.
De grove stukken groenten overdoen in soeppan. Fond, laurier, tijm, foelie en 1/2 l water toevoegen en geheel aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Bouillon afgedekt ca. 30 minuten zachtjes laten trekken.
Groentereepjes aan bouillon toevoegen. Geheel aan de kook brengen en groente afgedekt in 5 minuten zachtjes beetgaar laten worden. Sherry en citroensap toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in 4 warme borden scheppen, garneren met fijngeknipte peterselie.