De groente en /of het fruit voor deze recepten vindt je in onze webwinkel



Nodig:

(4 pers)

  • 1 goudrenet in stukjes
  • citroensap
  • 2 mandarijnen of 1 sinaasappel
  • 8 halve walnoten (fijngehakt)
  • evt 1 bosje bieslook  (geknipt)
  • 1 kleine knolselderij in reepjes en geblancheerd
  • 60 gram bleekselderij in reepjes en geblancheerd
  • 400 gram kip(filet)
  • 500 ml. bouillon
  • 25 gram rozijnen
  • 1 eetlepel citroensap of appelazijn
  • 1 eetlepel majonaise
  • 150 ml.  yoghurt
  • veldsla of andere wintersla

Tip:
De knol- en bleekselderij kan ook rauw gebruikt worden. Maakt de salade sneller klaar en heerlijk knapperig.
Rasp de knolselderij en snij de bleekselderij in smalle boogjes

Waldorfsalade


Maak een sausje van het citroensap of azijn, majonaise, de yoghurt, peper en zout.
Kook de kip in de bouillon in 10 minuten gaar. Maak vervolgens het kipmengsel van de kip, appel, noten, bleekselderij, mandarijn, bieslook en rozijnen.
Giet het sausje over het kipmengsel. Even doorroeren en 1 uur in de koelkast in laten trekken. Serveer de salade op de slabladeren.

terug>>